За втручання працівників Управління захисту економіки збережено 255 мільйонів бюджетних коштів

Фото: 24tv.ua

З початку 2019 року за втручання співробітників УЗЕ в Хмельницькій області відмінено 15 ризикових тендерів очікуваною вартістю 255 мільйонів гривень.

Це стало можливим завдяки виявленим на стадії підготовки торгів порушенням в процесі перевірки документації, необхідної для участі у публічних закупівлях. Подальше укладання з такими підприємствами договорів могло призвести до розтрати державних коштів.

Інформацію про виявлені невідповідності співробітники Управління направили до комітетів з конкурсних торгів, якими прийняті відповідні рішення про відміну тендерів та відхилення пропозицій.

Загалом, серед відмінених:
• в сфері будівництва та експлуатації доріг — 1 тендерна процедура на суму 161 мільйон гривень;
• у сфері культури — 4 тендери на суму 19 мільйонів гривень;
• 10 тендерів на суму 75 мільйонів гривень в інших сферах.

Крім того, за втручання співробітників Управління захисту економіки Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України оштрафовано фізичних осіб — підприємців, які повинні сплатити 32 тисячі гривень штрафу за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

У відповідності до статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі», після прийняття рішення про притягнення до відповідальності за порушення, передбачене Законом України «Про захист економічної конкуренції», підприємці, що брали участь у зазначеній процедурі закупівлі, не зможуть брати участь у торгах протягом трьох років.

Сектор комунікації за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне