Неповнолітній шепетівчанин напідпитку розтрощив два сітілайта

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 16-річного жителя м. Шепетівки винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство) й частиною 1 статті 178 КУпАП (розпивання алкогольних напоїв у забороненому законом місці) та застосував до нього захід впливу у виді попередження.

Повідомляє сайт міста Шепетівка.

За постановою суду, увечері 29 грудня 2021 року неповнолітній шепетівчанин випив з другом на вулиці горілки та уночі розтрощив два рекламні щити.

У суді юнак вину у вчиненні адміністративних правопорушень визнав повністю та щиро розкаявся. Сказав, що пошкодив сітілайти, бо був п’яний.

Його мати (законна представниця неповнолітнього) пояснила, що син навчається в училищі, власних доходів не має, але сім’я має намір добровільно відшкодувати збитки за пошкоджене майно, сума яких, за попередніми розрахунками, становить близько 10 000 гривень.

«Враховуючи те, що [шепетівчанин] є неповнолітнім, що є обставиною, яка пом’якшує відповідальність, вчинив адміністративні правопорушення у віці 17 років, має неповну цивільну дієздатність у зв’язку з таким віком, вперше притягується до адміністративної відповідальності, навчається та власних доходів не має, щиро розкаявся, відсутність тяжких наслідків, суддя дійшов висновку, з врахуванням положень ч. 2 ст. 36 КУпАП, застосувати до нього захід впливу, передбачений ст. 24-1 КУпАП – у виді попередження», – йдеться у постанові суду.

Суд зауважує, що відшкодування шкоди, завданої неповнолітнім, здійснюється відповідно до норм статті 1179 Цивільного кодексу України та не є предметом розгляду цієї справи.

Постанова ще не набрала законної сили й може бути оскаржена до апеляційного суду.

 

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

13 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

14 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

18 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

18 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

20 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

21 годину тому