Обрано запобіжний захід ліснику, що підозрюється у спричиненні вогнепального поранення малолітньому

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду. 

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 (два) місяці без можливості внесення застави 49 річному мешканцю Житомирської області. Чоловік підозрюється у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї та набоїв та  замаху на вбивство малолітньої особи. Це ч.1 ст.263, ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 КК України. 

Так, чоловік 1969 року народження, підозрюється в тому, що на початку травня 2019 року на горищі будинку, де проживає його матір, знайшов нарізну вогнепальну зброю марки ТОЗ-8 та набої до неї. Маючи при цьому можливість добровільно їх здати в правоохоронні органи, чоловік незаконно переніс їх до місця свого проживання. Там і незаконно зберігав їх.

В  червні 2019 року, перебуваючи на подвір’ї власного домоволодіння в одному із сіл Чуднівського району Житомирської області чоловік вирішив здійснити постріл з незаконно придбаної та незаконно утримуваної вогнепальної зброї в сторону сусідського домоволодіння. Там проживала малолітня особа. Підозрюваний зарядив рушницю, знаючи та розуміючи, що по траєкторії пострілу знаходиться домогосподарство потерпілих і здійснив постріл в їх напрямку. Внаслідок цього куля влучила у малолітнього, спричинивши непроникаюче вогнепальне поранення лівої половини грудної клітки. Малолітній залишився живим.

Санкція ч.2 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

8 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

8 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

9 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

9 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

12 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

12 години тому