Обрано запобіжний захід ліснику, що підозрюється у спричиненні вогнепального поранення малолітньому

0
Фото: 1NEWS.COM.UA

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду. 

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 (два) місяці без можливості внесення застави 49 річному мешканцю Житомирської області. Чоловік підозрюється у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї та набоїв та  замаху на вбивство малолітньої особи. Це ч.1 ст.263, ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 КК України. 

Так, чоловік 1969 року народження, підозрюється в тому, що на початку травня 2019 року на горищі будинку, де проживає його матір, знайшов нарізну вогнепальну зброю марки ТОЗ-8 та набої до неї. Маючи при цьому можливість добровільно їх здати в правоохоронні органи, чоловік незаконно переніс їх до місця свого проживання. Там і незаконно зберігав їх.

В  червні 2019 року, перебуваючи на подвір’ї власного домоволодіння в одному із сіл Чуднівського району Житомирської області чоловік вирішив здійснити постріл з незаконно придбаної та незаконно утримуваної вогнепальної зброї в сторону сусідського домоволодіння. Там проживала малолітня особа. Підозрюваний зарядив рушницю, знаючи та розуміючи, що по траєкторії пострілу знаходиться домогосподарство потерпілих і здійснив постріл в їх напрямку. Внаслідок цього куля влучила у малолітнього, спричинивши непроникаюче вогнепальне поранення лівої половини грудної клітки. Малолітній залишився живим.

Санкція ч.2 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне