Перед судом постане колишній сільський голова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем

Унаслідок зловживання службовим становищем сільський голова заподіяв інтересам сільської ради шкоди майже на 155 тисяч гривень. Наразі матеріали кримінального провадження уже спрямовано на розгляд суду.

За процесуального керівництва прокуратури слідчим відділенням Хмельницького районного відділення поліції завершено досудове розслідування за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень колишнім сільським головою, а нині — депутатом тієї ж сільської ради.

50-річного посадовця підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до цих документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки юридичній особі.

Суть злочинів полягає в тому, що підозрюваний підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, на підставі якого приватному підприємству з бюджетних коштів в повному обсязі оплатили послуги по ремонту місцевого будинку культури, тоді як в дійсності ремонтно-будівельні роботи були виконані лише на 30 відсотків від потреби.

Крім того, посадовець вказав у офіційних документах завідомо неправдиві дані особи, яка начебто здійснювала технічний нагляд за ходом будівельних робіт.

Таким чином, унаслідок зловживання своїм службовим становищем сільський голова заподіяв інтересам сільської ради шкоди майже на 155 тисяч гривень.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України уже спрямовано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Максимальне покарання, яке може загрожувати чоловікові, — до 6 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

4 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

5 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому