Перед судом постане колишній сільський голова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем

1
Фото: kma.court.gov

Унаслідок зловживання службовим становищем сільський голова заподіяв інтересам сільської ради шкоди майже на 155 тисяч гривень. Наразі матеріали кримінального провадження уже спрямовано на розгляд суду.

За процесуального керівництва прокуратури слідчим відділенням Хмельницького районного відділення поліції завершено досудове розслідування за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень колишнім сільським головою, а нині — депутатом тієї ж сільської ради.

50-річного посадовця підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до цих документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки юридичній особі.

Суть злочинів полягає в тому, що підозрюваний підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, на підставі якого приватному підприємству з бюджетних коштів в повному обсязі оплатили послуги по ремонту місцевого будинку культури, тоді як в дійсності ремонтно-будівельні роботи були виконані лише на 30 відсотків від потреби.

Крім того, посадовець вказав у офіційних документах завідомо неправдиві дані особи, яка начебто здійснювала технічний нагляд за ходом будівельних робіт.

Таким чином, унаслідок зловживання своїм службовим становищем сільський голова заподіяв інтересам сільської ради шкоди майже на 155 тисяч гривень.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України уже спрямовано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Максимальне покарання, яке може загрожувати чоловікові, — до 6 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне