Перед судом постане працівник АТ «Хмельницькобленерго», який вимагав хабаря у волонтерки

Нагадаємо, у липні цього року слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу СБУ та процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрили інженера-інспектора «Хмельницькобленерго» на одержанні 100 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Як встановили слідчі, одна з хмельницьких волонтерок мала заборгованість за спожиту електроенергію в орендованому приміщенні, де надавала тимчасовий прихисток переселенцям та разом з іншими волонтерами формувала продуктові набори для військових на передову.  

Інспектор АТ «Хмельницькобленерго», до обов’язків якого входило здійснювати перевірку використання енергоресурсів споживачами, за винагороду обіцяв «скрутити» лічильники і таким чином зменшити обсяги спожитої електроенергії. 

Той факт, що жінка використовує приміщення з благодійною метою, допомагаючи армії та переселенцям, його геть не зупиняв і він наполегливо вимагав хабар. 

Затримали підозрюваного під час передачі коштів.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже закінчили досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Обвинувальний акт скеровано до суду. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Остаточну міру покарання підозрюваному визначить суд.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 годину тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

3 години тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

5 години тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

7 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

20 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

22 години тому