Під час рейдів було «затримано на гарячому» паліїв сухої рослинності

Щорічно Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проводяться рейдові перевірки по виявленню фактів самовільного випалювання сухої рослинності.  Але громадяни продовжують порушувати природоохоронне законодавство.

Так протягом цього тижня державними інспекторами в ході рейдових перевірок були виявлені чергові випадки самовільного випалювання залишків сухої рослинності:  одна з місцевих мешканців села Слобідко-Рахнівська (Камянець-Подільськийр-н) палила гілля та суху траву, а в селі Шумівці Розсошанської тергромади правопорушник був затриманий буквально  «на гарячому».  За вказані дії на порушників складено протоколи за ч. 1 статті 77-1 КУпАП.

Нагадаємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, – карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та від 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає мешканців області не допускати випалювання сухої рослинності та її залишків. Пам’ятаймо, що стан навколишнього природного середовища цілком і повністю залежить від нас!

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

5 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

6 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

7 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

10 години тому