Під час рейдів було «затримано на гарячому» паліїв сухої рослинності

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Щорічно Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проводяться рейдові перевірки по виявленню фактів самовільного випалювання сухої рослинності.  Але громадяни продовжують порушувати природоохоронне законодавство.

Так протягом цього тижня державними інспекторами в ході рейдових перевірок були виявлені чергові випадки самовільного випалювання залишків сухої рослинності:  одна з місцевих мешканців села Слобідко-Рахнівська (Камянець-Подільськийр-н) палила гілля та суху траву, а в селі Шумівці Розсошанської тергромади правопорушник був затриманий буквально  «на гарячому».  За вказані дії на порушників складено протоколи за ч. 1 статті 77-1 КУпАП.

Нагадаємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, – карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та від 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає мешканців області не допускати випалювання сухої рослинності та її залишків. Пам’ятаймо, що стан навколишнього природного середовища цілком і повністю залежить від нас!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне