Підприємець з Хмельницького намагався дати хабар у 100 доларів аби перетнути з товаром державний кордон

Старосамбірський районний суд Львівщини виніс вирок підприємцю родом з Шепетівщини, який пропонував прикордонникам 100 доларів хабаря, щоб виїхати за кордон. Суд призначив чоловікові 17 тис. грн штрафу.

Як вказано у вироку суду, який винесли у січні 2024 року, уродженець села Судилків Шепетівського району 22.11.2023 року, приблизно о 17:00 годині, перебуваючи на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця – Кросценко», під час перевірки документів для перетину державного кордону на виїзд з України, будучи зареєстрованим в системі «Шлях» не зміг підтвердити мету поїздки.

Чоловік поклав 100 доларів у свій паспорт та дав начальнику 3 групи інспекторів прикордонного контролю аби безперешкодно перетнути державний кордон України в напрямку Республіки Польща.

Прикордонник відмовився від цих коштів та повідомив про пропозицію хабаря правоохоронців.

Щодо чоловіка порушили кримінальну справу.

У суді чоловік пояснив, що він мав перевезти товар, а прикордонники його не пропустили, тому він вирішив надати неправомірну вигоду прикордоннику – 100 доларів США, які поклав в паспорт. У вчиненому щиро кається.

Обвинувачений є підприємцем, інформує сайт міста Шепетівка. Згідно з даними бізнес-пошукової системи YouControl, він зареєстрований у Хмельницькому та займається вантажним транспортом.

Справу розглянув суддя Юрій Пошивак, який дослідив усі матеріали та визнав чоловіка винним у спробі дати хабар прикордоннику. Чоловіку призначили 17 тис. грн штрафу, 100 доларів хабара конфіскують в дохід держави.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

60 хв. тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 години тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

5 години тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

7 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

20 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

22 години тому