Підприємець з Хмельницького намагався дати хабар у 100 доларів аби перетнути з товаром державний кордон

Фото: ілюстративне

Старосамбірський районний суд Львівщини виніс вирок підприємцю родом з Шепетівщини, який пропонував прикордонникам 100 доларів хабаря, щоб виїхати за кордон. Суд призначив чоловікові 17 тис. грн штрафу.

Як вказано у вироку суду, який винесли у січні 2024 року, уродженець села Судилків Шепетівського району 22.11.2023 року, приблизно о 17:00 годині, перебуваючи на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця – Кросценко», під час перевірки документів для перетину державного кордону на виїзд з України, будучи зареєстрованим в системі «Шлях» не зміг підтвердити мету поїздки.

Чоловік поклав 100 доларів у свій паспорт та дав начальнику 3 групи інспекторів прикордонного контролю аби безперешкодно перетнути державний кордон України в напрямку Республіки Польща.

Прикордонник відмовився від цих коштів та повідомив про пропозицію хабаря правоохоронців.

Щодо чоловіка порушили кримінальну справу.

У суді чоловік пояснив, що він мав перевезти товар, а прикордонники його не пропустили, тому він вирішив надати неправомірну вигоду прикордоннику – 100 доларів США, які поклав в паспорт. У вчиненому щиро кається.

Обвинувачений є підприємцем, інформує сайт міста Шепетівка. Згідно з даними бізнес-пошукової системи YouControl, він зареєстрований у Хмельницькому та займається вантажним транспортом.

Справу розглянув суддя Юрій Пошивак, який дослідив усі матеріали та визнав чоловіка винним у спробі дати хабар прикордоннику. Чоловіку призначили 17 тис. грн штрафу, 100 доларів хабара конфіскують в дохід держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне