Південний Буг продовжують зариблювати

На виконання Програми охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки, з метою відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану водойм міста, відповідно до біологічного обґрунтування за ініціативи управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради здійснено заходи з біологічної меліорації (зариблення) річки Південний Буг в межах Хмельницького водосховища.

23 листопада у водосховище вселено 1 тонну товстолоба вагою 300-350 грамів. Мальків для зариблення надав на благодійних умовах приватний підприємець. Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов.

Нагадаємо, в рамках програми, в травні цього року 50 кілограмів пасти хлорели вселили у річку Південний Буг, поблизу міського пляжу. Основне завдання одноклітинної – збагатити воду киснем та попередити її цвітіння. Вперше у Хмельницькому хлорелу випробували минулоріч навесні. І це дало позитивний результат. Як показали лабораторні дослідження — якість води поліпшилася.

 
 
Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

13 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

15 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

16 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

18 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

19 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

19 години тому