Південний Буг продовжують зариблювати

Фото: https://khm.gov.ua/

На виконання Програми охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки, з метою відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану водойм міста, відповідно до біологічного обґрунтування за ініціативи управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради здійснено заходи з біологічної меліорації (зариблення) річки Південний Буг в межах Хмельницького водосховища.

23 листопада у водосховище вселено 1 тонну товстолоба вагою 300-350 грамів. Мальків для зариблення надав на благодійних умовах приватний підприємець. Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов.

Нагадаємо, в рамках програми, в травні цього року 50 кілограмів пасти хлорели вселили у річку Південний Буг, поблизу міського пляжу. Основне завдання одноклітинної – збагатити воду киснем та попередити її цвітіння. Вперше у Хмельницькому хлорелу випробували минулоріч навесні. І це дало позитивний результат. Як показали лабораторні дослідження — якість води поліпшилася.

 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне