Полонне: прокуратура вимагає повернення до бюджету третини мільйона гривень

Прокуратурою області встановлено, що у грудні 2017 року між відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та фізичною особою-підприємцем укладено договори підряду, відповідно до яких суб’єкт господарювання зобов’язався виконати роботи по будівництву двох спортивних майданчиків для міні-футболу із штучним покриттям у м. Полонне.
 
Згідно з умовами одного із укладених правочинів підприємець за 1,4 млн грн до грудня 2018 року мав виконати усі необхідні роботи.
 
Однак, незважаючи на повну попередню оплату за вказаним договором, підрядником у встановлений строк роботи в повному обсязі не виконано.
 
Згідно розрахунку, вартість невиконаних робіт по будівництву майданчика складає 255 тис грн.
 
На претензії замовника підприємцем добровільно повернуто лише частину невикористаного авансу в розмірі 60 тис грн, а інші вимоги залишено без реагування.
 
Тому, як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Петро Нікітюк, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору, повернення до місцевого бюджету частини коштів, сплачених на його виконання, та стягнення штрафних санкцій.
 
Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 
Нагадаємо, що порушник завдав понад 5,5 тис. грн збитків виловом раків. Інцидент стався на каналі, який з’єднує р. Горинь та водойму кар’єру Стариця-1, в м. Нетішин Славутського району. Близько 20:00 години викрито двох порушників, які займались добуванням річкового раку. У результаті їм вдалося упіймати 216 екз. Загальною вага улову – 6 кг.
Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

15 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

16 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

16 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

18 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

21 годину тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

21 годину тому