Полонне: прокуратура вимагає повернення до бюджету третини мільйона гривень

На Хмельниччині судитимуть керівника навчального закладу, який одержав неправомірну вигоду за сприяння у вступі абітурієнтки на навчання за державним замовленням
Фото: Прокуратура
Прокуратурою області встановлено, що у грудні 2017 року між відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та фізичною особою-підприємцем укладено договори підряду, відповідно до яких суб’єкт господарювання зобов’язався виконати роботи по будівництву двох спортивних майданчиків для міні-футболу із штучним покриттям у м. Полонне.
 
Згідно з умовами одного із укладених правочинів підприємець за 1,4 млн грн до грудня 2018 року мав виконати усі необхідні роботи.
 
Однак, незважаючи на повну попередню оплату за вказаним договором, підрядником у встановлений строк роботи в повному обсязі не виконано.
 
Згідно розрахунку, вартість невиконаних робіт по будівництву майданчика складає 255 тис грн.
 
На претензії замовника підприємцем добровільно повернуто лише частину невикористаного авансу в розмірі 60 тис грн, а інші вимоги залишено без реагування.
 
Тому, як повідомив начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Петро Нікітюк, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору, повернення до місцевого бюджету частини коштів, сплачених на його виконання, та стягнення штрафних санкцій.
 
Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 
Нагадаємо, що порушник завдав понад 5,5 тис. грн збитків виловом раків. Інцидент стався на каналі, який з’єднує р. Горинь та водойму кар’єру Стариця-1, в м. Нетішин Славутського району. Близько 20:00 години викрито двох порушників, які займались добуванням річкового раку. У результаті їм вдалося упіймати 216 екз. Загальною вага улову – 6 кг.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне