Полонський суд оштрафував власницю кафе за порушення “карантину вихідного дня”

Полонський районний суд оштрафував на 17 тис. грн підприємницю і власницю кафе «Рандеву» за порушення “карантину вихідного дня”. Інформує НГП.

Про це сказано у постанові від 4 грудня.

За даними адмінпротоколу, 21 листопада під час дії “карантину вихідного дня”, будучи фізичною особою-підприємцем та власницею кафе «Рандеву», здійснювала прийом відвідувачів у вказаному закладі.

Цими діями жінка допустила порушення пп.1 п.15 Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року в редакції зі змінами від 11 листопада 2020 року, де вказано про заборону з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. приймання відвідувачів суб`єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Під час розгляду справи жінка не визнала вини та пояснила, що дійсно у зазначений день приблизно о 19-20 годині перебувала в кафе разом зі своєю сестрою. Туди вони прийшли для того, щоб обігріти приміщення, пропаливши твердопаливний котел. При цьому вхідні двері кафе були відчинені та прийом відвідувачів вона не здійснювала.

Натомість її підтверджується низкою доказів: даними протоколу про адміністративне правопорушення; двома рапортами поліцейських, відеозаписом фіксації правопорушення, на якому видно, що вхідні двері кафе відчинені, в приміщенні знаходяться троє жінок, серед яких і особа, щодо якої складено протокол. У кафе ввімкнено світло та музика, на одому із столів знаходяться посуд з їжею та випивкою, а сама власниця на запитання працівників поліції вказала, що вони вечеряють.

Суд не взяв до уваги пояснення жінки та письмові пояснення свідка, скільки вони спростовуються сукупністю наведених вище доказів, які, на думку судді, об`єктивно свідчать про те, що кафе «Рандеву» працювало для відвідувачів: двері відчинені, ввімкнено музика, на одному із столів, за яким сиділа жінка, наявні напої та їжа.

Крім штрафу 17 тис. грн, підприємниця заплатить 420,4 грн судового збору.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

22 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

23 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

23 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому