Полонський суд оштрафував власницю кафе за порушення “карантину вихідного дня”

Прокуратура Хмельниччини домоглась стягнення із замовника будівництва майже 700 тис грн пайового внеску
Фото: verge.zp.ua

Полонський районний суд оштрафував на 17 тис. грн підприємницю і власницю кафе «Рандеву» за порушення “карантину вихідного дня”. Інформує НГП.

Про це сказано у постанові від 4 грудня.

За даними адмінпротоколу, 21 листопада під час дії “карантину вихідного дня”, будучи фізичною особою-підприємцем та власницею кафе «Рандеву», здійснювала прийом відвідувачів у вказаному закладі.

Цими діями жінка допустила порушення пп.1 п.15 Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року в редакції зі змінами від 11 листопада 2020 року, де вказано про заборону з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. приймання відвідувачів суб`єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Під час розгляду справи жінка не визнала вини та пояснила, що дійсно у зазначений день приблизно о 19-20 годині перебувала в кафе разом зі своєю сестрою. Туди вони прийшли для того, щоб обігріти приміщення, пропаливши твердопаливний котел. При цьому вхідні двері кафе були відчинені та прийом відвідувачів вона не здійснювала.

Натомість її підтверджується низкою доказів: даними протоколу про адміністративне правопорушення; двома рапортами поліцейських, відеозаписом фіксації правопорушення, на якому видно, що вхідні двері кафе відчинені, в приміщенні знаходяться троє жінок, серед яких і особа, щодо якої складено протокол. У кафе ввімкнено світло та музика, на одому із столів знаходяться посуд з їжею та випивкою, а сама власниця на запитання працівників поліції вказала, що вони вечеряють.

Суд не взяв до уваги пояснення жінки та письмові пояснення свідка, скільки вони спростовуються сукупністю наведених вище доказів, які, на думку судді, об`єктивно свідчать про те, що кафе «Рандеву» працювало для відвідувачів: двері відчинені, ввімкнено музика, на одному із столів, за яким сиділа жінка, наявні напої та їжа.

Крім штрафу 17 тис. грн, підприємниця заплатить 420,4 грн судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне