Порушники правил паркування у Хмельницькому сплатили понад чотири мільйона гривень штрафу

Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків начальника міського управління транспорту та зв’язку Костянтин Костик.

З його слів, власники автівок часто паркуються у невстановлених місцях, чим заважають руху громадського транспорту та створюють незручності для пішоходів.

“Інспектору з паркування достатньо сфотографувати транспортний засіб, який стоїть з порушенням Правил дорожнього руху. Потім через запит до Сервісного центру МВС дізнатися власника автівки, щоб притягнути його до відповідальності”, — каже посадовець.

Щодня інспектори складають до півсотні протоколів. А за дев’ять місяців 2023 виписали майже 10 тисяч постанов водіям, які паркують авто в недозволених місцях, розповідає Костянтин.

“Якщо людина припаркувала свій автомобіль на платному майданчику, але не сплатила за користування ним, тоді вона отримує штраф — 15 гривень за годину паркування. А за порушення правил дорожнього руху — штраф від 340 до 680 гривень”, — зазначає чоловік.

Цього року, каже посадовець, порушники сплатили до міського бюджету понад чотири мільйони гривень штрафу. З його слів, люди по-різному реагують на роботу інспекторів з паркування.

“Іноді трапляються агресивно налаштовані, деякі громадяни дозволяють собі нецензурну лайку. Але більшість людей адекватно сприймають нашу роботу “, — зізнається Костянтин Костик.

Leave a Comment

Останні новини

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 годину тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

16 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

18 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

21 годину тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

22 години тому