Порушники правил паркування у Хмельницькому сплатили понад чотири мільйона гривень штрафу

Фото: Хмельницьке управління транспорту та зв’язку

Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків начальника міського управління транспорту та зв’язку Костянтин Костик.

З його слів, власники автівок часто паркуються у невстановлених місцях, чим заважають руху громадського транспорту та створюють незручності для пішоходів.

“Інспектору з паркування достатньо сфотографувати транспортний засіб, який стоїть з порушенням Правил дорожнього руху. Потім через запит до Сервісного центру МВС дізнатися власника автівки, щоб притягнути його до відповідальності”, — каже посадовець.

Щодня інспектори складають до півсотні протоколів. А за дев’ять місяців 2023 виписали майже 10 тисяч постанов водіям, які паркують авто в недозволених місцях, розповідає Костянтин.

“Якщо людина припаркувала свій автомобіль на платному майданчику, але не сплатила за користування ним, тоді вона отримує штраф — 15 гривень за годину паркування. А за порушення правил дорожнього руху — штраф від 340 до 680 гривень”, — зазначає чоловік.

Цього року, каже посадовець, порушники сплатили до міського бюджету понад чотири мільйони гривень штрафу. З його слів, люди по-різному реагують на роботу інспекторів з паркування.

“Іноді трапляються агресивно налаштовані, деякі громадяни дозволяють собі нецензурну лайку. Але більшість людей адекватно сприймають нашу роботу “, — зізнається Костянтин Костик.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне