Посітко ветував рішення сесії про прощення боргу “Міськтепловоденергії” в 9 млн грн.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко зупинив дію рішення сесії міськради від 22 грудня , яким було визнано поворотну фінансову допомогу безповоротною та припинено зобов’язання шляхом прощення 9 мільйонів гривень боргу комунальному підприємству «Міськтепловоденергія». Інформує НГП.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні від 24 грудня, яке він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

https://ngp-ua.info/

Як випливає з документу, підставою для прийняття міським головою такого рішення є те, що «бюджетом недоотримано власних доходів у сумі 29 мільйонів 887 тисяч гривень», а «повернення поворотної фінансової допомоги комунальним підприємством «Міськтепловоденергія» покращило б цю ситуацію».

За інформацією пресслужби міської ради, 29 грудня під час сесії частина депутатів проголосувала навіть за внесення до порядку денного ветування рішення сесії міської ради від 22 грудня щодо прощення боргу.

“Це означає, що вето чинне. Наразі. Для того, щоб його подолати, мали б 2/3 проголосувати”, – пояснила місцева депутатка Ірина Шелепницька.

Нагадаємо, 22 грудня під час засідання третьої сесії Кам’янець-Подільської міської ради більшість депутатів (20 осіб) підтримала рішення визнати фінансову допомогу комунальному підприємству «Міськтепловоденергія» безповоротньою.

Таким чином КП «Міськтепловоденергія» не повинно було повертати в міський бюджет допомогу у розмірі 9 мільйонів гривень.

Leave a Comment

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

9 години тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

9 години тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

10 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

12 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

13 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

16 години тому