Посітко ветував рішення сесії про прощення боргу “Міськтепловоденергії” в 9 млн грн.

Фото: Михайло Посітко

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко зупинив дію рішення сесії міськради від 22 грудня , яким було визнано поворотну фінансову допомогу безповоротною та припинено зобов’язання шляхом прощення 9 мільйонів гривень боргу комунальному підприємству «Міськтепловоденергія». Інформує НГП.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні від 24 грудня, яке він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

https://ngp-ua.info/

Як випливає з документу, підставою для прийняття міським головою такого рішення є те, що «бюджетом недоотримано власних доходів у сумі 29 мільйонів 887 тисяч гривень», а «повернення поворотної фінансової допомоги комунальним підприємством «Міськтепловоденергія» покращило б цю ситуацію».

За інформацією пресслужби міської ради, 29 грудня під час сесії частина депутатів проголосувала навіть за внесення до порядку денного ветування рішення сесії міської ради від 22 грудня щодо прощення боргу.

“Це означає, що вето чинне. Наразі. Для того, щоб його подолати, мали б 2/3 проголосувати”, – пояснила місцева депутатка Ірина Шелепницька.

Нагадаємо, 22 грудня під час засідання третьої сесії Кам’янець-Подільської міської ради більшість депутатів (20 осіб) підтримала рішення визнати фінансову допомогу комунальному підприємству «Міськтепловоденергія» безповоротньою.

Таким чином КП «Міськтепловоденергія» не повинно було повертати в міський бюджет допомогу у розмірі 9 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне