Послугами громадської пральні у Хмельницькому скористались сім тисяч разів

Протягом 2023 року послугами громадської пральні у Хмельницькому скористались сім тисяч разів. Безкоштовно попрати одяг тут можуть внутрішньо переміщені особи, яких найбільше серед усіх відвідувачів. Послугами пральні активно користується також студенство міста та й самі хмельничани.

Про це Суспільне Хмельницький розповів директор підприємства Віталій Присяжнюк.

Громадська пральня знаходиться у приміщенні лазні №1, що по вулиці І.Франка в обласному центрі. Вона працює вже більше року і є безкоштовною для внутрішньо-переміщених осіб.

“Отримуємо дуже хороші відгуки та подяки. Така, здавалось, дрібниця, як випрати свої речі, для переселенців з інших областей є гострою проблемою. Також послугами пральні активно користується студентство міста і самі хмельничани”, — зазначив Віталій.

В перші місяці роботи пральні відвідуваність зростала в геометричній прогресії, зізнається директор установи.

“Сарафане радіо, чутки, реклама в місцях, де надають допомогу переселенцям. Все це сприяло тому, що протягом року про нас дізнавалось все більше і більше людей”, — говорить Віталій.

Внутрішньо переміщених осіб серед користувачів пральні в кілька разів більше, ніж хмельничан.

“Багато наших відвідувачів повернулись на деокуповані території. Але бачимо і нові обличчя. Це люди, які або приїхали в наше місто нещодавно, або про нас тільки дізнались”, — говорить посадовець.

Прання одягу тут коштує 75 гривень, послуга сушки — також 75 гривень. У вартість входить використання капсули для прання. За словами директора установи, з початку року надали майже 700 платних послуг для користувачів.

“За виручені кошти ми закупили додаткові пральну та сушильну машини. Плануємо і надалі розвивати зручний сервіс для хмельничан та внутрішньо переміщених осіб”, — каже Віталій Присяжнюк.

Працює громадська пральня з четверга по неділю з 8 до 20 години. Скористатися її послугами можна за попереднім записом. Телефон для запису: (067) 618-70-03.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

2 дні тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

3 дні тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

3 дні тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

3 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

3 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 дні тому