Послугами громадської пральні у Хмельницькому скористались сім тисяч разів

Фото: Суспільне

Протягом 2023 року послугами громадської пральні у Хмельницькому скористались сім тисяч разів. Безкоштовно попрати одяг тут можуть внутрішньо переміщені особи, яких найбільше серед усіх відвідувачів. Послугами пральні активно користується також студенство міста та й самі хмельничани.

Про це Суспільне Хмельницький розповів директор підприємства Віталій Присяжнюк.

Громадська пральня знаходиться у приміщенні лазні №1, що по вулиці І.Франка в обласному центрі. Вона працює вже більше року і є безкоштовною для внутрішньо-переміщених осіб.

“Отримуємо дуже хороші відгуки та подяки. Така, здавалось, дрібниця, як випрати свої речі, для переселенців з інших областей є гострою проблемою. Також послугами пральні активно користується студентство міста і самі хмельничани”, — зазначив Віталій.

В перші місяці роботи пральні відвідуваність зростала в геометричній прогресії, зізнається директор установи.

“Сарафане радіо, чутки, реклама в місцях, де надають допомогу переселенцям. Все це сприяло тому, що протягом року про нас дізнавалось все більше і більше людей”, — говорить Віталій.

Внутрішньо переміщених осіб серед користувачів пральні в кілька разів більше, ніж хмельничан.

“Багато наших відвідувачів повернулись на деокуповані території. Але бачимо і нові обличчя. Це люди, які або приїхали в наше місто нещодавно, або про нас тільки дізнались”, — говорить посадовець.

Прання одягу тут коштує 75 гривень, послуга сушки — також 75 гривень. У вартість входить використання капсули для прання. За словами директора установи, з початку року надали майже 700 платних послуг для користувачів.

“За виручені кошти ми закупили додаткові пральну та сушильну машини. Плануємо і надалі розвивати зручний сервіс для хмельничан та внутрішньо переміщених осіб”, — каже Віталій Присяжнюк.

Працює громадська пральня з четверга по неділю з 8 до 20 години. Скористатися її послугами можна за попереднім записом. Телефон для запису: (067) 618-70-03.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне