Пожежа в хмельницькій багатоповерхівці: вогнеборці врятували 6 людей

21 березня о 12:20 на Оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення про пожежу в багатоповерхівці на вул. Проспект Миру в обласному центрі. Про займання інформує прес-служба рятувальників.

km.dsns.gov

Одразу до місця події було направлено чергові караули міста на 4-х одиницях пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. По прибуттю на місце виклику розвідка встановила, що пожежа виникла  в сміттєкамері багатоквартирного будинку. Внаслідок тління сміття в під’їзді будинку утворилось щільне задимлення. Надзвичайники в складі ланки газодимозахисної служби врятували 6 людей, 2 з яких – діти. Окрім цього, на свіже повітря бійці ДСНС евакуювали ще 46 людей. Завдяки оперативним діям підрозділів пожежу було ліквідовано за лічені хвилини та не допущено подальшого поширення вогню сміттєпроводом.

km.dsns.gov

Загалом до ліквідації пожежі було залучено 4 одиниці спеціальної та пожежно-рятувальної техніки і 17 чоловік особового складу. Внаслідок події травмованих та загиблих не було. Ймовірна причина пожежі – необережність під час паління.

Нагадаємо, що у Дунаєвецькому районі згоріло кафе. Вогнеборці ДСНС ліквідували пожежу кафе, не допустивши поширення вогню на поруч розташовані будівлі закладу. 20 березня о 19:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу одного з кафе в смт Смотрич Дунаєвецького району. По прибуттю до місця виклику розвідка встановила, що пожежа поширилась на площу близько 300 кв.м, людей в приміщеннях не має. Не зволікаючи, вогнеборці в складі ланок газодимозахисної служби приступили до гасіння. Перші стволи були подані на поруч розташовані будівлі закладу, аби не допустити поширення вогню. На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС у Хмельницькій області на чолі із заступником начальника ГУ з реагування на надзвичайні ситуації Олександром Горіним.

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

1 день тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

1 день тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 день тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому