Правоохоронці викрили групу посадовців ДСНС, які торгували наркотиками

Над проведенням спецоперації по затриманню посадовців тривалий час працювали багато підрозділів з різних правоохоронних структур — управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій і Чернівецькій областях, Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції, УСБУ в Хмельницькій області, ДБР та прокуратура. Пошук наркотиків здійснювався із залученням фахівців кінологічного центру хмельницької поліції. 

https://hm.npu.gov.ua

Як встановили в процесі розслідування слідчі, двоє командирів відділень ГУ ДСНС в Хмельницькій області разом із колишнім колегою налагодили масштабний збут заборонених речовин. Зловмисники орендували у обласному центрі офіс, де фасували та зберігали підготовлені до продажу наркотики і психотропи. Товар збували гуртовими партіями, відправляючи замовникам по всій країні за допомогою одного з поштових сервісів. Також підозрювані продавали наркотичні речовини місцевим дилерам та наркозалежним. За оперативною інформацією щомісяця ділки реалізовували до 10 кілограмів наркотичних речовин.

https://hm.npu.gov.ua

Обох командирів відділень правоохоронці затримали за місцем зберігання наркотиків під час підготовки чергового замовлення, а їхнього спільника — у власному помешканні. Раніше правоохоронці задокументували кілька фактів збуту ділками канабісу та амфетаміну.

Під час обшуків було виявлено партію наркотиків та психотропів на понад 500 тисяч гривень за цінами чорного ринку.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції в Хмельницькій області

 

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

1 годину тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

2 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

2 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

3 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

6 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

6 години тому