Правоохоронці викрили групу посадовців ДСНС, які торгували наркотиками

Фото: https://hm.npu.gov.ua

Над проведенням спецоперації по затриманню посадовців тривалий час працювали багато підрозділів з різних правоохоронних структур — управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій і Чернівецькій областях, Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції, УСБУ в Хмельницькій області, ДБР та прокуратура. Пошук наркотиків здійснювався із залученням фахівців кінологічного центру хмельницької поліції. 

https://hm.npu.gov.ua

Як встановили в процесі розслідування слідчі, двоє командирів відділень ГУ ДСНС в Хмельницькій області разом із колишнім колегою налагодили масштабний збут заборонених речовин. Зловмисники орендували у обласному центрі офіс, де фасували та зберігали підготовлені до продажу наркотики і психотропи. Товар збували гуртовими партіями, відправляючи замовникам по всій країні за допомогою одного з поштових сервісів. Також підозрювані продавали наркотичні речовини місцевим дилерам та наркозалежним. За оперативною інформацією щомісяця ділки реалізовували до 10 кілограмів наркотичних речовин.

https://hm.npu.gov.ua

Обох командирів відділень правоохоронці затримали за місцем зберігання наркотиків під час підготовки чергового замовлення, а їхнього спільника — у власному помешканні. Раніше правоохоронці задокументували кілька фактів збуту ділками канабісу та амфетаміну.

Під час обшуків було виявлено партію наркотиків та психотропів на понад 500 тисяч гривень за цінами чорного ринку.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції в Хмельницькій області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне