Правоохоронці затримали чоловіка на передачі хабаря поліцейському, щоб «відкупити» свого брата

Мешканець Чернівецької області спробував «відкупити» свого меншого брата від кримінальної відповідальності за крадіжку. За це чоловік може бути позбавлений волі на строк до восьми років.

Співробітники поліції Хмельниччини викрили 30-річного жителя Буковини на вчинені крадіжки. Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Аби чоловік не потрапив під суд за вчинене, його старший брат вирішив «домовитися» з правоохоронцями. Він звернувся до начальника сектору дізнання одного з відділень Хмельницького районного управління поліції та пообіцяв 1000 доларів США за закриття кримінального провадження. Про таку пропозицію посадовець поліції відразу повідомив працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. 

33-річного фігуранта поліцейські, за процесуального керівництва Хмельницької окружної прокуратури, затримали відразу після надання ним хабаря. Кошти вилучено. Слідчі поліції готують чоловікові оголошення про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За скоєну крадіжку молодшому з братів може загрожувати максимальне покарання до трьох років ув’язнення, а ось його старшому братові за підкуп службової особи — від чотирьох до восьми років позбавлення волі. Подальшу долю обох вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

21 годину тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

1 день тому