Правоохоронці затримали чоловіка на передачі хабаря поліцейському, щоб «відкупити» свого брата

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Мешканець Чернівецької області спробував «відкупити» свого меншого брата від кримінальної відповідальності за крадіжку. За це чоловік може бути позбавлений волі на строк до восьми років.

Співробітники поліції Хмельниччини викрили 30-річного жителя Буковини на вчинені крадіжки. Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Аби чоловік не потрапив під суд за вчинене, його старший брат вирішив «домовитися» з правоохоронцями. Він звернувся до начальника сектору дізнання одного з відділень Хмельницького районного управління поліції та пообіцяв 1000 доларів США за закриття кримінального провадження. Про таку пропозицію посадовець поліції відразу повідомив працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. 

33-річного фігуранта поліцейські, за процесуального керівництва Хмельницької окружної прокуратури, затримали відразу після надання ним хабаря. Кошти вилучено. Слідчі поліції готують чоловікові оголошення про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За скоєну крадіжку молодшому з братів може загрожувати максимальне покарання до трьох років ув’язнення, а ось його старшому братові за підкуп службової особи — від чотирьох до восьми років позбавлення волі. Подальшу долю обох вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне