Правоохоронці затримали заступника генерального директора ДП «Хмельницькстандартметрологія»

Чоловік вимагав 31 тисячу гривень від місцевого підприємця за вирішення питання щодо безперешкодного виготовлення необхідних дозвільних документів та видачу сертифікату СЕС-відповідності для виробництва антисептичних засобів.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з оперативниками УСБУ та Управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди заступником генерального директора Державного підприємства «Хмельницькстандартметрологія».

Посадовець вимагав у місцевого підприємця 31 тисячу гривень за пришвидшення і безперешкодне виготовлення необхідних дозвільних документів та видачу сертифікату СЕС-відповідності для виробництва антисептичних засобів.

Половину зазначеної суми заступник гендиректора держпідприємства отримав раніше. А решту, 16 тисяч гривень, підприємець передав йому сьогодні, 14 травня. Затримали посадовця в його кабінеті під час отримання неправомірної вигоди.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення посадовцю підозри і обрання йому запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

11 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

12 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

16 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

17 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

18 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

19 години тому