Правоохоронці затримали заступника генерального директора ДП «Хмельницькстандартметрологія»

Фото:

Чоловік вимагав 31 тисячу гривень від місцевого підприємця за вирішення питання щодо безперешкодного виготовлення необхідних дозвільних документів та видачу сертифікату СЕС-відповідності для виробництва антисептичних засобів.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з оперативниками УСБУ та Управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди заступником генерального директора Державного підприємства «Хмельницькстандартметрологія».

Посадовець вимагав у місцевого підприємця 31 тисячу гривень за пришвидшення і безперешкодне виготовлення необхідних дозвільних документів та видачу сертифікату СЕС-відповідності для виробництва антисептичних засобів.

Половину зазначеної суми заступник гендиректора держпідприємства отримав раніше. А решту, 16 тисяч гривень, підприємець передав йому сьогодні, 14 травня. Затримали посадовця в його кабінеті під час отримання неправомірної вигоди.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення посадовцю підозри і обрання йому запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне