Президент України відзначив поліцейського з Хмельниччини орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

Старший сержант поліції Ігор Махлай загинув 22 травня 2022 року в Запорізькій області, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, інформують у поліції.

Ігор Махлай присвятив службі в органах внутрішніх справ 18 років свого життя, з яких 15 прослужив у спецпідрозділі. Як досвідчений боєць, він не раз був наставником для молодого покоління спецпризначенців.

З перших днів війни Ігор разом з колегами по роті був відряджений до складу полку поліції спеціального призначення «Сафарі». Бійці брали участь у звільненні від окупантів Ірпеня, Бучі, Гостомеля. Воювали на території Сумщини, Харківщини, Запоріжжя.

«Він був сержантом, але в нього точно мали чому повчитися багато молодих офіцерів, — розповідає про бойового побратима командир РПОП ГУНП в Хмельницькій області Андрій Береговий. — Ігор багато часу проводив у спортзалі та тирі, постійно тренувався, був справжнім бійцем. Усі найважчі поліцейські спецоперації проводилися за його участі. А у відрядженнях він не лише добре виконував бойові задачі, ще й умів облаштувати більш-менш комфортний побут для усіх навіть в окопі».

«Він завжди буквально летів на роботу. Стомлений чи хворий – один дзвінок, і, що б він не робив, усе кидав і мчав на роботу. Колеги-спецпризначенці були його другою сім’єю, — розповідає дружина загиблого бійця Вікторія. – Вони підтримували один одного і в радості, і коли траплялися негаразди. Для мене їхні стосунки у колективі були справжнім еталоном чоловічої дружби».

Загинув сержант поліції 22 травня 2022 року в результаті ракетно-бомбового удару, завданого агресором по місцю дислокації загону у Запорізькій області.

Похоронили загиблого на кладовищі в селі Голосків, де він народився і де мешкають його батьки.

Указом Президента України від 27 грудня 2022 року Ігореві Махлаю присвоєно орден «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Leave a Comment

Останні новини

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

2 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

4 години тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

6 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

22 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

22 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

1 день тому