Протягом тижня Хмельницьким рибоохоронним патрулем зафіксовано 30 порушень

У період з 8 по 14 лютого інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля було виявлено 30 правопорушень рибоохоронного законодавства. Зокрема, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), 22 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби). Крім того, оформлено 12 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це інформує прес-служба патруля.

«Протягом цього часу у порушників вилучено 40 кг водних біоресурсів та чотири од. незаконних знарядь лову. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 1 258 грн», – повідомили в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області.

khm.darg.gov

Так, 11 лютого на ринку у смт. Летичів задокументовано порушення порядку збуту водних біоресурсів. Двоє громадян реалізовували 9 кг коропа, 12 кг товстолоба та 10 кг карася сріблястого без дозвільних документів. На порушників оформлено протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

khm.darg.gov

Того ж самого дня інспектори викрили порушника на річці Південний Буг, поблизу с. Горбасів, Летичівського району. Чоловік займався риболовлею за допомогою сітки, загальною довжиною 50 метрів. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено до рішення суду.

13 лютого було зафіксовано ще двох грубих порушників правил рибальства. Громадяни за допомогою сітки виловили таку рибу: карась сріблястий – 3 шт. та короп – 2 шт., загальною вагою 2,9 кг. Збитки рибному господарству становлять 663 грн. Інцидент стався на р. Ушиця, поблизу смт. Стара Ушиця. Складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

khm.darg.gov

Крім цього, на ринку в м. Красилів було виявлено незаконний продаж риби. Місцевий житель реалізовував 7 кг карася сріблястого без наявності дозвільних документів. На чоловіка складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

5 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

8 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

8 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

10 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

11 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

11 години тому