Протягом тижня Хмельницьким рибоохоронним патрулем зафіксовано 30 порушень

1
Фото: khm.darg.gov

У період з 8 по 14 лютого інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля було виявлено 30 правопорушень рибоохоронного законодавства. Зокрема, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), 22 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби). Крім того, оформлено 12 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це інформує прес-служба патруля.

«Протягом цього часу у порушників вилучено 40 кг водних біоресурсів та чотири од. незаконних знарядь лову. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 1 258 грн», – повідомили в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області.

2

khm.darg.gov

Так, 11 лютого на ринку у смт. Летичів задокументовано порушення порядку збуту водних біоресурсів. Двоє громадян реалізовували 9 кг коропа, 12 кг товстолоба та 10 кг карася сріблястого без дозвільних документів. На порушників оформлено протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

4

khm.darg.gov

Того ж самого дня інспектори викрили порушника на річці Південний Буг, поблизу с. Горбасів, Летичівського району. Чоловік займався риболовлею за допомогою сітки, загальною довжиною 50 метрів. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено до рішення суду.

13 лютого було зафіксовано ще двох грубих порушників правил рибальства. Громадяни за допомогою сітки виловили таку рибу: карась сріблястий – 3 шт. та короп – 2 шт., загальною вагою 2,9 кг. Збитки рибному господарству становлять 663 грн. Інцидент стався на р. Ушиця, поблизу смт. Стара Ушиця. Складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

3

khm.darg.gov

Крім цього, на ринку в м. Красилів було виявлено незаконний продаж риби. Місцевий житель реалізовував 7 кг карася сріблястого без наявності дозвільних документів. На чоловіка складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне