Питання стабільної роботи ДП «Хмельницький облавтодор» на контролі обласної влади

Сьогодні у приміщенні Федерації профспілок області відбулася конференція трудового колективу ДП «Хмельницький облавтодор», на якій обговорено питання щодо стану справ в ДП «Хмельницький облавтодор» та заходів щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів трудового колективу.

До обговорення долучилися т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук, депутати обласної ради, керівництво ДП «Хмельницький облавтодор», Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, керівники районних філій.

www.adm-km.gov.ua

За  словами керівника ДП «Хмельницький облавтодор» Анатолія Дячука, наразі на підприємстві склалася складна економічна ситуація, у зв’язку з чим постає загроза не виплати заробітної плати працівникам, а у подальшому суттєвого скорочення чисельності трудового колективу.

Як пояснює Анатолій Володимирович, вимоги, які ставить Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області до учасників тендерних процедур на обслуговування доріг загальнодержавного значення обмежує можливість ДП «Хмельницький облавтодор» бути їх учасниками, оскільки виконання договорів передбачених тендерною документацією на замовлення робіт ставить їх у збиткове становище.

Висловив свою думку щодо даної ситуації і т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук. Він зазначив, що на сьогодні державним підприємствам у дорожній сфері досить складно конкурувати з приватними фірмами і майже кожна область в Україні зіткнулася з такою ситуацією.

www.adm-km.gov.ua

Тому, перш за все це питання потребує індивідуального підходу, детального вивчення та обговорення, оскільки за цим стоїть не тільки діяльність самого підприємства, а вирішення долі чималої чисельності штатних працівників. Посадовець запевнив учасників зібрання, що обласна влада не стоятиме осторонь і докладатиме усіх зусиль, аби віднайти законодавчо правильне рішення вирішення ситуації, а також зберегти підприємство і його трудовий колектив.

У ході обговорення заслухали і думку представників районних філій підприємства, Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, депутатів обласної ради. За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо створення робочої групи, яка надалі опікуватиметься долею ДП «Хмельницький облавтодор» та напрацьовуватиме шляхи вирішення  озвученої проблеми.

 

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому