Питання стабільної роботи ДП «Хмельницький облавтодор» на контролі обласної влади

Фото: www.adm-km.gov.ua

Сьогодні у приміщенні Федерації профспілок області відбулася конференція трудового колективу ДП «Хмельницький облавтодор», на якій обговорено питання щодо стану справ в ДП «Хмельницький облавтодор» та заходів щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів трудового колективу.

До обговорення долучилися т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук, депутати обласної ради, керівництво ДП «Хмельницький облавтодор», Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, керівники районних філій.

www.adm-km.gov.ua

За  словами керівника ДП «Хмельницький облавтодор» Анатолія Дячука, наразі на підприємстві склалася складна економічна ситуація, у зв’язку з чим постає загроза не виплати заробітної плати працівникам, а у подальшому суттєвого скорочення чисельності трудового колективу.

Як пояснює Анатолій Володимирович, вимоги, які ставить Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області до учасників тендерних процедур на обслуговування доріг загальнодержавного значення обмежує можливість ДП «Хмельницький облавтодор» бути їх учасниками, оскільки виконання договорів передбачених тендерною документацією на замовлення робіт ставить їх у збиткове становище.

Висловив свою думку щодо даної ситуації і т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук. Він зазначив, що на сьогодні державним підприємствам у дорожній сфері досить складно конкурувати з приватними фірмами і майже кожна область в Україні зіткнулася з такою ситуацією.

www.adm-km.gov.ua

Тому, перш за все це питання потребує індивідуального підходу, детального вивчення та обговорення, оскільки за цим стоїть не тільки діяльність самого підприємства, а вирішення долі чималої чисельності штатних працівників. Посадовець запевнив учасників зібрання, що обласна влада не стоятиме осторонь і докладатиме усіх зусиль, аби віднайти законодавчо правильне рішення вирішення ситуації, а також зберегти підприємство і його трудовий колектив.

У ході обговорення заслухали і думку представників районних філій підприємства, Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, депутатів обласної ради. За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо створення робочої групи, яка надалі опікуватиметься долею ДП «Хмельницький облавтодор» та напрацьовуватиме шляхи вирішення  озвученої проблеми.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне