Рада закликала Кабмін повернути пільгу на електрику в 30 км від АЕС

Пільга в розмірі 30% від діючого тарифу покликана знизити соціальне напруження та забезпечити гарантовані законом права.

Верховна Рада закликала Кабінет Міністрів встановити пільги за спожиту електроенергію для населення 30-кілометрової зони атомних електростанцій. Постанову підтримали 311 нардепів на засіданні в четвер, 29 квітня.

“Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року за № 1325 затверджені фіксовані ціни на електроенергію для побутових споживачів без урахування права населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, на пільгу за спожиту електричну енергію. Таким чином, тариф на електрику для жителів 30-кілометрових зон атомних електростанцій зріс в 2,67 разу. Варто відзначити, що таке підвищення тарифів прямо суперечить статті 12 Закону України Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”, – сказано в пояснювальній записці.
 
Кабміну рекомендували внести відповідні зміни з метою забезпечення прав населення, що проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, на пільгу за спожиту електричну енергію, в розмірі 30% від рівня діючого тарифу за обсяг, який було спожито до 500 кВт-год електроенергії на місяць (включно), з метою зниження соціального напруження та забезпечення гарантованих прав законом.
 
До цього 30-відсоткова пільга була передбачена постановою НКРЕКП, але вона втратила чинності 6 січня 2021 року. Постанова передбачала, що населенню, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, відпуск електричної енергії проводитимуть за тарифом у розмірі 70% від рівня діючого тарифу для відповідної групи населення.
 
Інформує Корреспондент.net
Leave a Comment

Останні новини

Територіальній громаді повернуто земельну ділянку водного фонду, розташовану в межах прибережної захисної смуги

За результатами розгляду позову Окружної прокуратури міста Хмельницького суд скасував рішення Бахматовецької сільської ради про передачу у приватну власність земельної…

3 години тому

Апелянтка не переконала ХАС, що бити дитину – це не домашнє насильство

Визнати винною у домашньому насильстві та стягнути з неї 340 гривень штрафу – таку постанову Славутського міськрайонного суду щодо жительки…

4 години тому

У Шепетівці перед судом постане зловмисник, який на залізничному вокзалі з ножем напав на перехожого

Нагадаємо, подія сталася на початку лютого цього року на залізничному вокзалі міста Шепетівка.

4 години тому

Перед судом постане зловмисниця, яка привласнила близько 8 мільйонів гривень допомоги родичам загиблих військовослужбовців

Поліцейські встановили, що експосадовиця одного з відділень банку упродовж 2022-2023 років пропонувала банківські послуги родичам загиблих воїнів з Білогірщини.

4 години тому

Як ветерану стати підприємцем, – пояснюють юристи Українського ветеранського фонду

Створення і розвиток власної справи може допомогти ветеранам і ветеранкам повернутися до цивільного життя.

7 години тому

Меморіальну дошку військовому Івану Остапову відкрили на Хмельниччині

У Кам'янці-Подільському, що на Хмельниччині, відкрили меморіальну дошку військовому Івану Остапову.

7 години тому