У Теофіполі поліцейські склали протокол на водія, який в машині був без паспорта. Суд не вважає це порушенням карантину

Теофіпольський районний суд закрив справу щодо місцевого мешканця, на якого поліцейські оформили протокол за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 21 квітня, передає НГП.

За даними адмінпротоколу, 8 квітня о 23 год. 43 хв. чоловік перебував в смт Теофіполь на вул.Заводській, 15 поблизу кафе-бару «Фреш Хаус» без документів, які б посвідчували його особу, чим порушив вимоги п.2 п.п. 2 постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року.

Натомість чоловік пояснив, що був без документів в машині під час оформлення матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані сп`яніння.

Суд наголосив, що обов`язок належного складання протоколу про адміністративне правопорушення, покладається на особу, яка має право складати відповідний протокол і не може бути перекладено на суд.

“Підпунктом 2 пункту 2 Постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. № 1236 не передбачено обов`язку мати документи, що посвідчують особу, перебуваючи в машині з метою дотримання правил карантину. За таких обставин суд не вбачає порушень правил карантину особою , оскільки останній був без документів в машині під час оформлення матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані сп`яніння”, – сказано у постанові.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

13 хв. тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

25 хв. тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

5 години тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

6 години тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

7 години тому

Суд оштрафував члена ВЛК, якого зловили на хабарі у 1500 доларів

Ярмолинецький районний суд виніс вирок члену військово-лікарської комісії Олександру Кулаю за вимагання й отримання хабаря від військовозобов’язаного: призначив йому 68…

21 годину тому