Рятувальники продовжують нагадувати громадянам правила поводження на льоду

З метою запобігання виникнення нещасних випадків на льоду, рятувальники  продовжують проводити попереджувальні заходи. Вони відвідують місця масового перебування людей на кризі, проводять із рибалками роз’яснювальні бесіди, вручають пам’ятки та листівки із застережувальним змістом.

Як повідомляє прес-служба рятувальників, 24 грудня було проведено профілактичні рейди на ставках в смт. Білогір’я, що на Хмельниччині. У ході рейду всім громадянам, які перебували на кризі наголосили, що різка зміна температури повітря, яка спостерігається останнім часом, може призвести до зменшення товщини льоду, а це у свою чергу підвищує небезпеку перебування на льоду.

Враховуючи високу ймовірність нещасних випадків на льоду, рятувальники звертаються до громадян утримуватись від виходу на тонку кригу і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід пам’ятати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на кризі.

Нагадаємо, що на ринку у місті Хмельницькому вилучено 23 заборонені знаряддя лову. 15 грудня під час здійснення рибоохоронних заходів на ринках м. Хмельницький інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля викрито порушення, інформує прес-служба відомства. Так, затримано громадянку, яка здійснювала продаж заборонених знарядь лову, а саме 23 од. сітних «екранів». На порушницю склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Вилучені заборонені знаряддя лову будуть знищенні у відповідності до чинного законодавства. Трохи згодом на тому ж ринку патрульні викрили громадянина, який здійснював збут водних біоресурсів без належних документів. Так, чоловік намагався продати 5 кг товстолоба і 12 кг піленгаса. Складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Усі матеріали справ будуть направлені до судів.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

4 години тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

6 години тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

6 години тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

10 години тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

11 години тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

12 години тому