Розпивали алкоголь під час карантину — дунаєвецький суд покарав значними штрафами трьох чоловіків

Дунаєвецький районний суд визнав винними трьох чоловіків у порушенні правил карантину (ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і оштрафував кожного з них на 20,4 тис. грн. Інформує НГП.

Про це свідчать постанови суду від 14  квітня.

У протоколах поліції сказано, що 7 квітня близько 16 год. 30 хв. біля першого технічного ставу колишнього цукрового заводу за межами села Маків Дунаєвецького району троє чоловіків відпочивали в лісопарковій та прибережній зонах, чим порушили вимоги підпункту 5 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19”.

У суді всі троє порушників визнали вину і підтвердили, що відпочивали на ставу біля села Маків, де вживали алкогольні напої.

Також суд з’ясував, що порушення карантину потягнуло за собою настання тяжких наслідків, оскільки в процесі відпочинку розпивались алкогольні напої, після чого присутній там неповнолітній помер.

Загалом, винуватість осіб у вчиненні адміністративного правопорушення доведена та підтверджена протоколом про адміністративне правопорушення і рапортами працівників поліції.

Як відомо, уряд заборонив до 24 квітня 2020 р. відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

Нагадаємо, що за порушення карантину передбачена відповідальність за:

  • ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб;
  • ст. 325 Кримінального кодексу («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням») передбачає штраф від 17 тис. до 51 тис. грн; арешт до шести місяців або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі до трьох років, або ув’язення від п’яти до восьми років.
Leave a Comment

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

6 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

10 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

12 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

12 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

17 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

1 день тому