Розпивали алкоголь під час карантину — дунаєвецький суд покарав значними штрафами трьох чоловіків

Фото: Віталія Тараненка / НГП

Дунаєвецький районний суд визнав винними трьох чоловіків у порушенні правил карантину (ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і оштрафував кожного з них на 20,4 тис. грн. Інформує НГП.

Про це свідчать постанови суду від 14  квітня.

У протоколах поліції сказано, що 7 квітня близько 16 год. 30 хв. біля першого технічного ставу колишнього цукрового заводу за межами села Маків Дунаєвецького району троє чоловіків відпочивали в лісопарковій та прибережній зонах, чим порушили вимоги підпункту 5 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19”.

У суді всі троє порушників визнали вину і підтвердили, що відпочивали на ставу біля села Маків, де вживали алкогольні напої.

Також суд з’ясував, що порушення карантину потягнуло за собою настання тяжких наслідків, оскільки в процесі відпочинку розпивались алкогольні напої, після чого присутній там неповнолітній помер.

Загалом, винуватість осіб у вчиненні адміністративного правопорушення доведена та підтверджена протоколом про адміністративне правопорушення і рапортами працівників поліції.

Як відомо, уряд заборонив до 24 квітня 2020 р. відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

Нагадаємо, що за порушення карантину передбачена відповідальність за:

  • ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб;
  • ст. 325 Кримінального кодексу («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням») передбачає штраф від 17 тис. до 51 тис. грн; арешт до шести місяців або обмеженням волі до трьох років, або позбавленням волі до трьох років, або ув’язення від п’яти до восьми років.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне