Спала у сусідній кімнаті – на Хмельниччині частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі

Уламки рашистської ракети, збитої українською протиповітряною обороною 10 жовтня, під час масованого обстрілу України, впали в одне із сіл Кам’янець-Подільського району.

Частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі, і та залишилася жива, інформує Суспільне.

Один з уламків збитої 10 жовтня російської ракети поцілив у хату сільської жительки, дев’яностотрирічної Марії Ясінської з Кам’янець-Подільського району. Уламок розміром з газовий балон пробив клуню, дах хати та впав на підлогу. Вона в цей час, каже, спала в сусідній кімнаті й прокинулася від гуркоту.

«Коли я чую: гур-гур-гур, вже тут, у хаті, а я на постелі, та й думаю: «ой Боже, а то що це?» Бо ж не знаю, що це. Я тоді виходжу, спираюся на ту бочку, виходжу та й думаю: піду до сусіда», – розповіла бабуся.

Вона не могла й подумати, що металева діжка, через яку вона перелізла й вийшла на вулицю – це частина ракети з вибухівкою, яка не здетонувала.

Соціальна працівниця Світлана Сашуріна, яка саме йшла до своєї підопічної Марії Ясінської, розповідає: була за дві хвилини до смерті: «Чую дуже гул. Я голову підіймаю доверху і сюди летить шматок. Я думала, що це ціла ракета, а це, виявляється, летів її шматок – двигун, який впав в сусіда в городі. В мене почали труситися руки, одразу був шок. Це ж я мала бути тут, разом з цією бабкою».

Решта уламків російської ракети впали на городи селян. Один із них – біля садиби Максімових. Це – триметрова частина ракети, де міститься двигун. За позначками на корпусі можна приблизно визначити, що це була ракета типу «Ікс-101» повітря-земля, такі випускають з літаків-бомбардувальників, долає вона до п’яти тисяч кілометрів. Її вартість десь 13 мільйонів доларів США. Піротехніки ДСНС, які не надавали коментарів та заборонили з метою безпеки знімати їхню роботу, забрали уламки ракети та знешкодили.

Староушицький селищний голова Анатолій Тимчук каже: те, що уламок з вибухівкою не здетонував, і що бабуся вижила – щасливий випадок.

«Над нами пролетіло шість ворожих ракет, і одна була збита, вона не долетіла до цілі. Дякуючи Богу, що ця жінка залишилась жива, тому що цей уламок залетів в сусідню кімнату», – сказав Анатолій Тимчук.

За його словами, дах хати Марії Ясінської та клуню полагодять. Соціальна працівниця розповідає: як тільки селищна рада надасть будматеріали, місцеві чоловіки все відремонтують.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

2 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

2 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

3 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому