Спала у сусідній кімнаті – на Хмельниччині частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі

Фото: https://suspilne.media/

Уламки рашистської ракети, збитої українською протиповітряною обороною 10 жовтня, під час масованого обстрілу України, впали в одне із сіл Кам’янець-Подільського району.

Частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі, і та залишилася жива, інформує Суспільне.

Один з уламків збитої 10 жовтня російської ракети поцілив у хату сільської жительки, дев’яностотрирічної Марії Ясінської з Кам’янець-Подільського району. Уламок розміром з газовий балон пробив клуню, дах хати та впав на підлогу. Вона в цей час, каже, спала в сусідній кімнаті й прокинулася від гуркоту.

«Коли я чую: гур-гур-гур, вже тут, у хаті, а я на постелі, та й думаю: «ой Боже, а то що це?» Бо ж не знаю, що це. Я тоді виходжу, спираюся на ту бочку, виходжу та й думаю: піду до сусіда», – розповіла бабуся.

Вона не могла й подумати, що металева діжка, через яку вона перелізла й вийшла на вулицю – це частина ракети з вибухівкою, яка не здетонувала.

Соціальна працівниця Світлана Сашуріна, яка саме йшла до своєї підопічної Марії Ясінської, розповідає: була за дві хвилини до смерті: «Чую дуже гул. Я голову підіймаю доверху і сюди летить шматок. Я думала, що це ціла ракета, а це, виявляється, летів її шматок – двигун, який впав в сусіда в городі. В мене почали труситися руки, одразу був шок. Це ж я мала бути тут, разом з цією бабкою».

Решта уламків російської ракети впали на городи селян. Один із них – біля садиби Максімових. Це – триметрова частина ракети, де міститься двигун. За позначками на корпусі можна приблизно визначити, що це була ракета типу «Ікс-101» повітря-земля, такі випускають з літаків-бомбардувальників, долає вона до п’яти тисяч кілометрів. Її вартість десь 13 мільйонів доларів США. Піротехніки ДСНС, які не надавали коментарів та заборонили з метою безпеки знімати їхню роботу, забрали уламки ракети та знешкодили.

Староушицький селищний голова Анатолій Тимчук каже: те, що уламок з вибухівкою не здетонував, і що бабуся вижила – щасливий випадок.

«Над нами пролетіло шість ворожих ракет, і одна була збита, вона не долетіла до цілі. Дякуючи Богу, що ця жінка залишилась жива, тому що цей уламок залетів в сусідню кімнату», – сказав Анатолій Тимчук.

За його словами, дах хати Марії Ясінської та клуню полагодять. Соціальна працівниця розповідає: як тільки селищна рада надасть будматеріали, місцеві чоловіки все відремонтують.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне