Суд оштрафував власницю газового пістолету за його зберігання без дозволу

Полонський районний суд визнав 69-річну жительку Полонного винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 195-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів та патронів до них) та наклав на неї стягнення у виді 17 гривень штрафу – одного неоподатковуваного  мінімуму доходів громадян – без конфіскації газового пістолета та патронів до нього.

Те, що жінка зберігає вдома газовий пістолет і патрони без дозволу, правоохоронці встановили у серпні цього року. Строк дії відповідного дозволу на право їх зберігання та носіння в пенсіонерки закінчився 21 липня 2019 року. За її словами, не продовжила його через стан здоров’я.

«Чим порушила п.16 Постанови КМУ №706 від 07.09.1993 року «Про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії», – констатує Полонський суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: Стаття 195-2 КУпАП. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них

Частина 1. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них – тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої, а на посадових осіб – від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Leave a Comment

Останні новини

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

49 хв. тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 годину тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

3 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

6 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

6 години тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

23 години тому