Суд оштрафував власницю газового пістолету за його зберігання без дозволу

23
Фото: court.gov.ua

Полонський районний суд визнав 69-річну жительку Полонного винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 195-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів та патронів до них) та наклав на неї стягнення у виді 17 гривень штрафу – одного неоподатковуваного  мінімуму доходів громадян – без конфіскації газового пістолета та патронів до нього.

Те, що жінка зберігає вдома газовий пістолет і патрони без дозволу, правоохоронці встановили у серпні цього року. Строк дії відповідного дозволу на право їх зберігання та носіння в пенсіонерки закінчився 21 липня 2019 року. За її словами, не продовжила його через стан здоров’я.

«Чим порушила п.16 Постанови КМУ №706 від 07.09.1993 року «Про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії», – констатує Полонський суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: Стаття 195-2 КУпАП. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них

Частина 1. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них – тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої, а на посадових осіб – від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне