Суд виправдав хмельницького підприємця Віктора Вікарчука, якого звинувачували у недотримані вимог covid-карантину

Хмельницький міськрайонний суд виправдав колишнього власника ТОВ «Браво» Віктора Вікарчука і директора його підприємств Олега Шутюка за недоведеністю, що кримінальні правопорушення вчинені обвинуваченими.

Процесуальні витрати в розмірі 42987,35 грн суд ухвалив віднести на рахунок держави.

Згідно вироку суду, підприємців звинувачували у тому, що в період часу з 01.08.2020 по 06.05.2021 ТОВ “Браво” здійснювало діяльність з порушенням заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окрім того, на думку слідства, підприємці, діючи умисно, з метою безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, здійснювали експлуатацію будівлі ТОВ “Браво” за адресою: м.Хмельницький, вул.Свободи 1-А, з порушенням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, ставлячи під загрозу найвищу соціальну цінність життя і здоров`я людини.

Віктор Вікарчук вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав і пояснив, що на момент інкримінованих дій був одним із співвласників ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”. Він не втручався в господарську чи управлінську діяльність цих підприємств.

Олег Шутюк вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав і пояснив, що на момент інкримінованих дій був директором ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”. Дані підприємства здійснювали свою господарську діяльність шляхом надання приміщень в будівлі в оренду іншим підприємцям. Тому ні він, ні ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”, якими він керував, не мають безпосереднього відношення до кафе “Роза Бар”, СОК “СВ”, спа-салону, більярду та інших закладів, ними керують орендарі. Про це і про наявність відповідних договорів оренди він вказував на досудовому слідстві, однак його твердження були проігноровані слідчим. З приводу невиконання рішення суду про зупинення експлуатації будівлі ТОВ “Браво” на вул.Свободи 1-А у м.Хмельницький обставин не пам`ятає.

Суд зазначив, що в обвинуваченні не вказано конкретно ким, в який час і яку діяльність (зокрема торгівельну, посередницьку, по виконанню робіт, наданню послуг) здійснено з порушенням протиепідеміологічних заходів, при тому, що згідно висунутого обвинувачення ТОВ “Браво” провадить свою діяльність через “Спортивно-оздоровчий комплекс”, “Тренажерний зал”, а ПП “Синдикат” через “Бар 1”, “Бар 2”, “Бар 3”, які мають свій графік роботи, найманих працівників, керівництво тощо.

Також, при висуненні обвинувачення підприємцям у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.325 КК України, за безперервний період з 24.08.2020 по 06.05.2021, стороною обвинувачення не враховано, що рішеннями суду справи про адміністративні правопорушення щодо обвинувачених за епізодами порушення правил щодо карантину людей, інкримінованих в межах цього періоду, закриті за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

6 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

6 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

7 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

8 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

10 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

11 години тому