Суд виправдав хмельницького підприємця Віктора Вікарчука, якого звинувачували у недотримані вимог covid-карантину

Фото: ілюстративне

Хмельницький міськрайонний суд виправдав колишнього власника ТОВ «Браво» Віктора Вікарчука і директора його підприємств Олега Шутюка за недоведеністю, що кримінальні правопорушення вчинені обвинуваченими.

Процесуальні витрати в розмірі 42987,35 грн суд ухвалив віднести на рахунок держави.

Згідно вироку суду, підприємців звинувачували у тому, що в період часу з 01.08.2020 по 06.05.2021 ТОВ “Браво” здійснювало діяльність з порушенням заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окрім того, на думку слідства, підприємці, діючи умисно, з метою безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, здійснювали експлуатацію будівлі ТОВ “Браво” за адресою: м.Хмельницький, вул.Свободи 1-А, з порушенням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, ставлячи під загрозу найвищу соціальну цінність життя і здоров`я людини.

Віктор Вікарчук вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав і пояснив, що на момент інкримінованих дій був одним із співвласників ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”. Він не втручався в господарську чи управлінську діяльність цих підприємств.

Олег Шутюк вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав і пояснив, що на момент інкримінованих дій був директором ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”. Дані підприємства здійснювали свою господарську діяльність шляхом надання приміщень в будівлі в оренду іншим підприємцям. Тому ні він, ні ТОВ “Браво” і ПП “Синдикат”, якими він керував, не мають безпосереднього відношення до кафе “Роза Бар”, СОК “СВ”, спа-салону, більярду та інших закладів, ними керують орендарі. Про це і про наявність відповідних договорів оренди він вказував на досудовому слідстві, однак його твердження були проігноровані слідчим. З приводу невиконання рішення суду про зупинення експлуатації будівлі ТОВ “Браво” на вул.Свободи 1-А у м.Хмельницький обставин не пам`ятає.

Суд зазначив, що в обвинуваченні не вказано конкретно ким, в який час і яку діяльність (зокрема торгівельну, посередницьку, по виконанню робіт, наданню послуг) здійснено з порушенням протиепідеміологічних заходів, при тому, що згідно висунутого обвинувачення ТОВ “Браво” провадить свою діяльність через “Спортивно-оздоровчий комплекс”, “Тренажерний зал”, а ПП “Синдикат” через “Бар 1”, “Бар 2”, “Бар 3”, які мають свій графік роботи, найманих працівників, керівництво тощо.

Також, при висуненні обвинувачення підприємцям у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.325 КК України, за безперервний період з 24.08.2020 по 06.05.2021, стороною обвинувачення не враховано, що рішеннями суду справи про адміністративні правопорушення щодо обвинувачених за епізодами порушення правил щодо карантину людей, інкримінованих в межах цього періоду, закриті за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне