Суддю з Ярмолинеччини, ймовірно, поновлять на посаді

29 січня 2019 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення 24 суддів. У їхньому числі – Оксана Шевчик, суддя Ярмолинецького районного суду. Її повноваження припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який її було призначено.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, Оксана Шевчик пройшла кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. І разом з іншими 23 суддями рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України її визнано такою, що відповідає займаній посаді, та рекомендовано для призначення на посаду судді.

За результатами розгляду рекомендацій Комісії Вища рада правосуддя не встановила обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посаду.

Зі списком суддів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що у Білогір’ї засудженого за ухилення від сплати штрафу покарали ще й обмеженням волі. Білогірський районний суд визнав винним жителя Білогірського району у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 389 Кримінального кодексу України. Це ухилення від сплати штрафу особою, засудженою до цього виду покарання. Та за сукупністю вироків засудив його остаточно до 2 років обмеження волі й 11050 гривень штрафу. Щоправда, від відбування покарання у виді обмеження волі чоловіка звільнили на 1 іспитовий рік. Як встановив суд, до 11050 гривень штрафу 53-річний мешканець села на Білогірщині був засуджений за частиною 3 статті 402 Кримінального кодексу України.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

11 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

12 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

17 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

17 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

18 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

19 години тому