Три роки 10 місяців за гратами: суд виніс вирок чоловіку, що обікрав потенційних роботодавців

Ярмолинецький районний суд визнав винним 21-річного жителя Городка. Він обвинувачується у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України). Суд покарав його 3 роками і 10 місяцями позбавлення волі.

За вироком, 18 червня цього року молодий чоловік прийшов до будинку потерпілих і, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, заліз всередину через відчинені двері балкону. З хати виніс два ноутбуки, планшет, золоті прикраси та біжутерію. Усього на суму 20996 гривень .

Як пояснив у суді, того дня він прийшов влаштовуватися до потерпілого на роботу. Коли ж двері йому ніхто не відчинив, вирішив залізти до будинку, оглянутися. Те, що потрапило у поле зору, спакував у пакети і заніс додому. Та скористатися не встиг. Забрали поліцейські.

Потерпілий сказав, що хоч обвинувачений і не вибачився, та претензій до нього не має. Вважає, що той має понести покарання згідно із законом. Прокурор просив покарати реальним позбавленням волі.

Враховуючи їхні позиції, обставини справи, а також те, що молодий чоловік неодноразово судимий за корисливі злочини, Ярмолинецький районний суд прийшов до висновку про неможливість звільнення його від відбування покарання на підставі статті 75 КК України.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Leave a Comment

Останні новини

На Летичівщині в ДТП загинув 24-річний чоловік

Автопригода сталася 11 травня близько 20:30 години на автодорозі сполученням «Стрий — Ізварине» поблизу с. Голосків під час оформлення іншої…

1 годину тому

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з…

2 години тому

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

3 години тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

3 години тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

4 години тому

Як пацієнту подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій

Подати скаргу до НСЗУ — це не формальність. З початку року Національна служба здоров’я України отримала 1 080 звернень від…

5 години тому