Три роки 10 місяців за гратами: суд виніс вирок чоловіку, що обікрав потенційних роботодавців

152
Фото: volynnews.com

Ярмолинецький районний суд визнав винним 21-річного жителя Городка. Він обвинувачується у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України). Суд покарав його 3 роками і 10 місяцями позбавлення волі.

За вироком, 18 червня цього року молодий чоловік прийшов до будинку потерпілих і, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, заліз всередину через відчинені двері балкону. З хати виніс два ноутбуки, планшет, золоті прикраси та біжутерію. Усього на суму 20996 гривень .

Як пояснив у суді, того дня він прийшов влаштовуватися до потерпілого на роботу. Коли ж двері йому ніхто не відчинив, вирішив залізти до будинку, оглянутися. Те, що потрапило у поле зору, спакував у пакети і заніс додому. Та скористатися не встиг. Забрали поліцейські.

Потерпілий сказав, що хоч обвинувачений і не вибачився, та претензій до нього не має. Вважає, що той має понести покарання згідно із законом. Прокурор просив покарати реальним позбавленням волі.

Враховуючи їхні позиції, обставини справи, а також те, що молодий чоловік неодноразово судимий за корисливі злочини, Ярмолинецький районний суд прийшов до висновку про неможливість звільнення його від відбування покарання на підставі статті 75 КК України.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне