У Кам’янці-Подільському студентка, яка підпрацьовувала пекарем, одержала великий штраф за порушення карантину

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн студентку, яка стажувалася пекарем в кав`ярні, за порушення правил карантину, інформує НГП.

Про це свідчить постанова від 12 квітня.

За матеріалами справи 16 січня о 19 год. 06 хв. у кав`ярні «Франсуа» на вул. Соборна, 19 у Кам’янці-Подільському дівчина працювала пекарем і здійснювала прийом відвідувачів у залі закладу. А це було  заборонено робити постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 (у той час в Україні діяв так званий січневий локдаун).

Однак студентка не визнала вини і пояснила: 16 січня перебувала у кав`ярні «Франсуа» на стажуванні, але працівника який стажував, не було на місці, а тому вона працювала одна. Фізична особа підприємець, яка прийняла її на стажування, зауважила, що заклад працює на виніс, інших обмежень не роз`яснювала.

На момент перевірки керівника в закладі не було, в ході перевірки жінка консультувала її по телефону, а пізніше спілкувалась в телефонному режимі з поліцейськими. Відвідувачів у закладі також не було.

Крім того, у трудових відносинах студентка не перебувала, проходила стажування, а тому, на її думку, воне не повинна нести відповідальності за виявлене правопорушення.

Натомість суд критично оцінив пояснення стажувальниці, оскільки факт прийому відвідувачів зафіксовано на відеокамеру поліцейськими. Крім цього, з її письмових пояснень випливає, що 16 січня вона перебувала на робочому місці в приміщенні кав`ярні «Франсуа», про те, що здійснювати прийом відвідувачів заборонено їй не було відомо, оскільки роботодавець не ознайомила з обмеженнями, які діяли на час карантину.

Свідок поліцейський пояснив, що 16 січня у під час перебування на чергуванні було помічено, що в кав`ярні «Франсуа здійснюється прийом відвідувачів. В приміщенні була одна працівниця – пекар, яка повідомила, що ФОП дозволила відчинити заклад і працювати, оскільки, нібито законодавством робота подібних закладів не заборонена. Сама ж власниця перебувала у Хмельницькому, а коли вони зателефонували до неї, то остання повідомила, що їй відомо про роботу закладу і вона дозволила дівчині працювати, намагалась переконати в тому, що будь-яких законодавчих обмежень у роботі її закладу не існує.

У підсумку суд вважає, що вина студентки підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, відеозаписом, яким зафіксовано факт безперешкодного прийом відвідувачів у приміщенні кав`ярні, факт перебування на робочому місці неоформленого пекаря, факт прийому та відпуску громадян, письмовими поясненнями свідків, які пояснювали, що 16 січня 2021 року в приміщенні кав`ярні «Франсуа» здійснювався прийом відвідувачів, вхід був безперешкодним.

Суд не взяв до уваги пояснення порушниці, оскільки вони суперечать письмовим документам та об`єктивним доказам відеозапису. Її слова стосовно того, що вона перебувала лише на стажуванні і не знала вимог законодавства, на думку суду, не звільняє її від обов`язку виконувати правила карантину.

Щодо доводів студентки, що вона не є суб`єктом правопорушення (не є посадовою особою), то суд наголосив, що вони не ґрунтуються на вимогах ч.ст.44-3 КУпАП, оскільки санкцією ч.ст.44-3 КУпАП визначено стягнення окремо як для посадових осіб так і для громадян, тобто суб`єктом правопорушення може бути, як загальний суб`єкт так і спеціальний посадові особи суб`єктів господарювання.

Крім великого штрафу, дівчина заплатить 454 грн судового збору.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині встановлюють штучні нерестовища

Для покращення умов природного відтворення водних біоресурсів під контролем Хмельницького рибоохоронного патруля користувач, який здійснює діяльність в умовах режиму СТРГ,…

5 години тому

Хмельниччина розвиватиме послугу сімейного патронату: регіон долучиться до загальнонаціонального проєкту допомоги дітям

17 квітня у Хмельницькому презентували загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 

6 години тому

Дві учениці з Хмельницького здобули перемогу на всеукраїнській олімпіаді з біології

Восьмикласниця хмельницького ліцею №10 Анастасія Манзюк та десятикласниця ліцею №4 імені Павла Жука Єлизавета Трубнікова здобули перемогу на всеукраїнській учнівській олімпіаді з…

7 години тому

У Кам’янці-Подільському поліцейські виявили 17-річного «закладчика»

У неповнолітнього наркоділка правоохоронці вилучили 25 згортків з наркотичною речовиною мефедрон. 

7 години тому

Затримано хмельничанина, який збирався перепливти Тису та потрапити до Румунії

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону спільно з співробітниками Тячівського райвідділу поліції затримали жителя Рівненщини, який намагався незаконно переправити через кордон…

11 години тому

На Шепетівщині перед судом постане крадій, який після вчинення злочину намагався втекти на Одещину

Поліцейські затримали підозрюваного з валізами біля залізничного вокзалу в Шепетівці.

12 години тому